Fördelar med webbyrå som använder sig utav responsive design

Att använda sig av responsive design är fördelaktigt för både användare och administratörer på en webbsida. Detta gör att de flesta webbutvecklare bygger hemsidor med responsive design. En hemsida med responsive design anpassar sig efter användarens skärmstorlek, vilket gör att det inte spelar någon roll om man använder sig utav en smartphone, surfplatta eller dator.

Webbsida anpassad för mobil

En hemsida byggd med responsive design har en väldigt stor fördel gentemot hemsidor byggda utan. Eftersom webbsidan anpassar sig efter användarens skärmstorlek behöver man inte någon extern mobilsida. Detta gör att du som administratör lätt kan ändra innehållet för alla användare genom att ändra det på ett och samma ställe, du slipper att krångla genom att ändra både den externa mobilsidan samt den vanliga webbplatsen. Detta gör att dina användare inte missar något oberoende av om de använder sig utav mobil, surfplatta eller en dator. Du får också en samlad besöksstatistik och inte uppdelad i mobil samt webbsida. Din webbsida blir samtidigt mycket lättare att sprida vidare eftersom man använder sig utav samma URL-adress och därav blir det lättare att få din webbplats att synas mer.

En smart lösning

Att använda sig utav en sida byggd med responsive design är inte bara som ovan skrivet väldigt användar och administrationsvänligt utan det är också en kostnadseffektivlösning. Om du använder dig utav en webbyrå för att bygga din sida och de bygger den med responsive design, så får du en hemsida som fungerar till olika enheter. Istället för att bygga flera olika webbplatser till olika enheter. Genom att använda responsive design till ert företag får ni intrycket utav att vara ett tekniskt och framåttänkande företag. Samtidigt ger resposive design dig chansen att kunna fokusera din SEO (sökmotoroptimering) på en webbsida istället för flera. Vilket i sin tur ger dig möjligheten att få fler besökare till din webbplats.